mandag 8. mars 2010

Lansering av antologien Norske ballader!


I dag er det lansering! NORSKE BALLADER - 30 ballader om drap og elskov, skjemt og lengsel blant riddere, jomfruer, kjemper og dyr er en storsatsing fra Norsk visearkiv og Grappa. Antologien, med 30 utvalgte middelalderballader, favner ei 168 siders bok og to CD-er med flere av våre fremste balladesangere. Her kan man både høre balladene sunget og lese om historien til de eldste folkevisene våre. Til hver av de 30 framføringene er det bakgrunnsstoff om balladen og den enkelte innspillingen. Boka er rikt illustrert av Elise Jarem.

Lydsporene på CD-ene er hentet fra eldre og nyere utgivelser, fra Alf Prøysen til Bruvoll Halvorsen. Blant sangerne er Lillebjørn Nilsen, Øyonn Groven Myhren, Kirsten Bråten Berg, Rita Eriksen, Trio Mediaevel, samt en lang rekke andre enestående og markante sangstemmer.

Tekstene som synges står i boka. I tillegg kan man finne noter og tekster med flere vers på nettsidene til Norsk visearkiv. Se her og her.

Vi håper antologien kan være med på å åpne ører og øyne for alle dem som ennå ikke har noe forhold til de norske balladene, og at den kan være til glede og nytte for de som allerede er glad i denne sangskatten.
Den kan bestilles bl.a. fra Grappas hjemmeside.
Astrid

2 kommentarer:

  1. Denne boka ser kjempefin ut, har hørt på smakebitene og harlyst til å kjøpe den. Illustrasjonen(e) ser også fin ut, og tekstene regner jeg med er et sikkerstikk.

    SvarSlett
  2. Så hyggelig! I tillegg til Grappa, kan den besstilles fra Platekompaniets nettsalg: http://www.platekompaniet.no/Default.aspx

    SvarSlett