fredag 23. april 2010

Syngende sjåfører kjører tryggere

Jeg fant et gammelt utklipp fra Aftenposten med en melding fra NTB/Reuters. Det er fortsatt aktuelt:

”Bilførere som hører på musikk og synger bak rattet, er som regel sikrere sjåfører enn de som nyter bilturen i stillhet. Det viser en britisk undersøkelse som er utført på oppdrag fra forsikringsselskapet Privilege Insurance. – Å synge mens man kjører stimulerer ikke bare hodet, men også kroppen som produserer mer oppmerksomhet og mindre trøtthet, sier musikkpsykologen Nicola Dibben ved Universitetet i Sheffield. Men det er ikke all musikk som gjør konsentrasjonen bedre.

Aggressiv rock og pompøse marsjer ser ut til å distrahere sjåfører slik at de kjører mer uvørent og aggressivt, ifølge Dibben. Blant de anbefalte låtene er ”Don’t Cha Wanna Ride” av soulsangerinnen Joss Stone og den klassiske rondoen ”Canon in D” av Pachelbel.”

Så kjære sjåfører, syng i vei bak rattet, men velg sanger med en smule omhu. Dibbens anbefalinger var temmelig begrenset, og vi vil gjerne ha tips fra fornøyde sjåfører med gode sangerfaringer. Og er du blant dem som aldri synger eller synger "feil" sanger, hadde det vært morsomt å høre om det også. God helg til dere alle!
Astrid

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar