fredag 9. april 2010

Grini-viser

I dag er det 70 år siden tyske styrker invaderte Norge. Viser og sanger er langt ifra det første man tenker på i den anledning, men for de som satt i fangenskap under krigen hadde sanger og dikt stor betydning for å holde motet, humøret og samholdet oppe. Etter krigen kom det ut flere hefter med samlinger av Griniviser og Jøssingsanger.

I 25 Grini-viser skriver fange nr. 11 254: ”Visen og sangen blir et stort kapitel for seg selv når Grinis historie skal skrives. Når jeg har samlet disse 25 visene og sangene, er det fordi at først og fremst Grini-fangene skal ha et minne om mangen munter stund. Sjølvsagt var det forbudt å synge på Grini, men vi sang likevel hver eneste dag, og ikke minst under appellen på brakka om kvelden mens vi ventet på telleren.”
Astrid

4 kommentarer:

 1. Mor hadde en gang teksten til "Fangen på Grini" fra en fangefest. Melodien var engelske "Rock-a-Bye Baby". Skriv litt om den visa da vel...

  SvarSlett
 2. Det jeg er interessert i er å få tekster,
  noter og besifring til sanger her på denne nettsiden. Er det mulig?

  SvarSlett
 3. Det jeg er interessert i er å få tekster,
  noter og besifring til sanger her på denne nettsiden. Er det mulig?

  SvarSlett
 4. Det kjem litt an på om du kan dette ut frå kvar og korleis visene er publisert. Dersom du henvender deg vedrørande enkeltviser til musikk@nb.no vil du få hjelp der.

  SvarSlett