fredag 22. mars 2013

Gamle slagerhefterPå 1960-tallet ga Arne Bendiksen ut små hefter med datidas populære slagertekster. Serien het Slagerparaden, og vi har omtalt den på bloggen tidligere. Heftene er nummerert, men dessverre uten årstall.
Vi fikk nettopp tre hefter i gave, og det ene er ekstra morsomt. På forsiden stråler en ung Wenche Myhre. Heftet er 50 år gammelt, fra 1963. Da ga hun ut singelen "Ei snerten snelle", med B-siden "Bli med ut og fisk".
"Ei snerten snelle" (skrevet av Vidar Sandbeck) lå ti uker på VG-lista med en 5. plass som beste plassering. "Bli med ut og fisk" gjorde det ikke like skarpt. Den lå bare to uker på lista med en 6. plass som beste plassering.

I det samme heftet er det også en del slagere som gikk fortere i glemmeboka. Hvem husker i dag titler som "Strekkbuksa" (sunget av Nora Brockstedt), "Jeg er en steinaldergutt" (sunget av Arne Bendiksen) eller "Døla-twist" (sunget av Kurt Foss og Reidar Bøe)?

De to andre heftene er fra 1968 og har Odd Børre og Gunnar Wicklund på forsidene. Odd Børre med Grand prix-slageren "Stress" og Gunnar Wicklund med "Vi ska gå hand i hand".  Den siste lå 18 uker på VG-lista og nådde en 1. plass.

Elin


3 kommentarer:

 1. Hei.Jeg samlet på alle Slagerparade.Men en uærlig sjel lånte de og jeg fikk de aldri igjen.Jeg fikk kjøpt et hefte for noen år siden,nyutgitt.Men jeg ønsker meg så flere.Er det mulig,så blir jeg så glad.
  Mvh.Inger. Inger Elisabeth. Schøne Johansen. Kirkebakken 1.3040 Drammen. MAIL.inger.s.johansen@gmail.com

  SvarSlett
 2. Hei.Jeg samlet på alle Slagerparade.Men en uærlig sjel lånte de og jeg fikk de aldri igjen.Jeg fikk kjøpt et hefte for noen år siden,nyutgitt.Men jeg ønsker meg så flere.Er det mulig,så blir jeg så glad.
  Mvh.Inger. Inger Elisabeth. Schøne Johansen. Kirkebakken 1.3040 Drammen. MAIL.inger.s.johansen@gmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Vi har dessverre ingen for salg, og kjenner ikke til hvor man kan kjøpe gamle Slagerparade-nummer.

   Slett