torsdag 10. februar 2011

Husker du Slagerparaden?

I arkivet kan jeg av og til finne ting som vekker gamle minner og gjør meg litt nostalgisk. I dag fant jeg tilfeldigvis et par små hefter med slagere fra 60-tallet. Slagerparaden heter heftene, og de kom ut i en nummerert serie med "30 toppslagere" i hver.

Ukebladene hadde også slagerspalter, og disse sangene klipte vi ut og limte inn i kladdebøker sammen med egne håndskrevne tekster. Men Slagerparaden og lignende trykksaker sto i en særstilling, for her fikk vi også bilder av de populære artistene.

De to heftene på visearkivet har bilde av Connie Francis og Jim Reeves. Her finner vi kjente slagere som "Polkadot bikini", "Blue Hawaii", "Aldri på en søndag", "Adios amigo", men også glemte slagere som "Twist oppi dalom" og "Polka og pølser". Over hver sang står det hvem som har sunget den inn, og hvilket platemerke den er utgitt på.
Elin

1 kommentar:

  1. Jeg ble så glad da jeg så igjen Slagerparaden.Jeg samlet på alle sammen,etterhvert som de ble gitt ut,fra tidlig 60tallet.Men,jeg var så dum å låne de bort,så siden har jeg ikke sett noe til de.Jeg har spurt overalt etter de,uten hell,så derfor håper jeg så inderlig å få kjøpt de gjennom dere.Jeg ønsker meg hele serien,om det er mulig.På forhånd,takk.
    Mvh.Inger E.Schøne Johansen.Kirkebakken 1,3040Drammen.

    SvarSlett