torsdag 3. mars 2011

Visen - en gave II

I november 2010 skrev vi om Visen - en gave, noen EPer som vi fikk til arkivetfra Gunnar Winsnes. Samlingen tar for seg et utvalg av viser fra Middelalderballader til tidlig 80-tall.(Innlegget finner du her http://visearkivaren.blogspot.com/2010/11/visen-en-gave.html) Vi fikk platene fra 5 til 16 med en mangel - nr. 15. Tilfeldigvis fant vi plate nr 15 på en bruktbutikk, og manglet da 1-4 og fra og med 17.

Visearkivet sendte en e-post til Erik Brynhildsen i firmaet Chr. Brynildsen & Co AS for å høre om det var mulig å få tak i resten. Brynhildsen kunne fortelle at det kom ut til sammen 19 plater, og at de kunne hjelpe oss å skaffe de vi manglet!

I dag lå de resterende 7 EPene på plassen min da jeg kom på jobb, og visearkivet har nå komplett utgave av denne spesielle og fine firmagaven. Tusen takk til Erik Brynhildsen for å gjøre samlingen vår komplett!

Alle omslagene, som er små kunstverk i seg selv, er laget av Ulf Aas og her er et utvalg:

Første platen kom ut i 1964 og her var det
Alf Cranner som sang middelalderballader.

På EP nr. 7 er turen kommet til Rallar- og
tømmerhuggerviser sunget av Erik Bye.


Prøysens Frida Tusenfryd i skjønn forening med blant annet
Sjømannsvise av Harald Sverdrup. Helge Songe synger.

Den siste platen kom ut i 1982 og på baksiden kan vi se at her
synger Tore Haraldsen nyere viser til delvis egne melodier.

Liv

1 kommentar:

  1. Vi har dei 10 første, fordelt slik: 1. mellomalderballadar (Alf Cranner),2: Petter Dass (Yukon Gjelseth og Eldar Molaug), 3: Stev, bygdeviser, bånsullar (Gunhild Løchen, Birgitte Grimstad og Dagne Groven Myhren, mor mi). 4. Viser frå Det Norske Selskab (Birgitte Grimstad, Yukon Gjelseth og Reidar Friis-Bull), 5. Viser frå romantikken (Lisa Strindberg), 6. sjømannsviser (Yukon Gjelseth og Henry Rustad), 7. Rallarviser (Erik Bye, medrekna to av Einar Skjæraasen), 8. Drikkeviser (Per Oftedal, Yukon Gjelseth, Nicolai Øverli, Reidar Friis Bull og Hartvig Kiran). 9. Viser av Henrik Wergeland til melodiar av Tone Groven Holmboe og Eivind Groven (Dagne Groven Myhren). 10. Viser av Andre Bjerke til melodiar av Tone Groven Holmboe (Dagne Groven Myhren). Med tanke på at mor, mors søster og morfar alle er representert i samlinga, er det ikkje rart eg vaks opp med dette her.
    Eilev Groven Myhren

    SvarSlett